Secrete

Imi plac ouale!

Cum verifici daca ouale crude sunt proaspete: iei un ou si-l pui intr-un vas cu apa rece si sarata. Daca ramane la fund inseamna ca e proaspat, daca are tendinta de a se ridica la suprafata inseamna ca e vechi si-l poti arunca. Doar nu vrei sa ti se faca rau si sa-ti strici ziua de la un ou amarat, nu?

Pentru desprinderea cu usurinta a cojii in special pentru ouale preparate tari, se recomnada ca acestea sa fie tinute cateva minute sub jet de apa rece.

Pentru a putea a conserva cat mai bine ouale este bine sa le pastrati la frigider. Daca insa aveti foarte multe si vreti ca ele sa-si mentina prospetimea un timp cat mai indelungat, trbuie sa le ungeti cu ulei pe toata suprafata si sa le infasurati cu hartie. Astfel porii vor fi inchisi iar pierderea de apa din albus si galbenus va fi foarte mica.

Nu spalati ouă înainte de depozitare. Apa distruge pelicula protectoare care pastreaza aerul si mirosurile

Ouă proaspete au un înveliş dur şi de calcar, ouă vechi sunt lucioase si netede.

Cand vreti sa feliati oua, pentru a nu se sfarama galbenusul si sa se lipeasca de cutit, udati lama.

Pentru a fierbe un ou tare, il pui in vasul cu apa rece si cronometrezi 5-6 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Simplu, nu?

De Paste, imi place sa le mananc simple, cu sare si hrean, ca pe o delicatesa. Savurez gustul galbenusului indelung si nu mi se pare deloc innecacios.

Toata lumea stie sa faca ochiuri sau omleta (o consider un fel de pizza fara faina, o poti prepara cu de toate si orice) sau oua fierte, corect?

Imi plac ouale de prepelita. Merg de minune cu salatele de vara. Totusi, iti trebuie un pic de rabdare si indemanare sa le cureti.

E mai gustos galbenusul decat albusul.

Cand merg cu masina la tara si vad ligheane cu oua de vanzare pe marginea drumului, ma intreb: Oare cine cumpara ouale astea clocite in soare si imbacsite de praf? Oamenii astia care le vand asa isi pastreaza si ei oule pe care le mananca?

Sunt atat de importante incat au locul lor special in frigider.